torsdag 28 april 2011

Ljugande poliser

 
Bo Åström har gett den svenska polisen ett ansikte - den ljugande polisen!
 
Inte förvånad, men lika äcklad varje gång. Kan chefer på kronofogden ljuga i utlåtanden till tingsrätten är kanske en lögn inte något att bry sig om.
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Ska man skratta eller gråta över den svenska poliskårens moral och vård av rättsäkerhet. Den som blir drabbad skrattar definitivt inte. Sverige har ett rättsväsende som allt för ofta ligger på en nivå som kan jämföras med den värsta bananrepublik. Dunk-i-ryggen-principen gäller inom denna yrkeskår mer än i kanske någon annan yrkeskår.
    Frågan är hur mycket och hur länge ska detta accepteras innan ansvariga politiker tänker göra något åt saken?
    Poliser som hotar, gör övergrepp och rena lagbrott hör till vardagen i dagens Sverige. Läser och följer man vittnesberättelser från drabbade på flera av chat-siterna så ser man vidden av problemet. Kanske har det alltid varit så men att man upptäcker det först när man börjar rota och undersöka.
    Inte bara att allt för många svenska poliser är notoriska lögnare. De backas också upp av ett antal kårlojala åklagare som med vändande post lägger ner alla förundersökningar och anklagelser om övergrepp, lagbrott och tjänstefel. Bedömningar görs av dessa åklagare efter att på sin höjd ha läst igenom en tillrättalagd och lögnaktig polis rapport. En rapport som dessutom i många fall inte uppfyller de mest elementära kraven på uppgifter enligt polislagen.
    Dessa lagöverträdelser begångna av myndighets personer skyddas sen av en rutten kärna av tjänstemän, närmast liknande ett maffia gäng, som ser som sin främsta uppgift att försvara en kultur och sjuk kåranda. Man försvarar överträdelserna med att polisarbetet är svårt, farligt och krävande och avslutar sen med det dräpande argumentet att en polis har aldrig anledning att ljuga!!! Samma namn på åklagare och utredare dyker därför upp i nästan varje fall där grova myndighets övergrepp ska utredas men där man redan på förhand bestämt utfallet och därför inte ens anser sig behöver ödsla tid på en onödig utredning som ändå bara är ett spel för gallerierna. Man kan kräkas för mindre.

    SvaraRadera
  2. Vad är en lögn från en byråkrat, mer en en förskönande bild av verkligheten. Enkelt och tydligt, då inga straff utdelas...

    SvaraRadera
  3. Vi ska aldrig ge upp så länge vi kan skriva.
    Lögner från myndighetspersoner inkl. såna på viktiga poster inom rättsväsendet?
    Mycket vanligt.

    SvaraRadera